fbpx Skip to main content
Vandringspaket på Gotland med grupp

Vandringspaket på Gotland & Öland

Vill du uppleva det fridfulla och storslagna är våra vandringspaket på Gotland och Öland det perfekta sättet. Att stänga av mobilen och få njuta av lugnet, vackra solnedgångar, karga kustlandskap, säsongens färger och magiska vidder är oförglömligt. Kanske är ändå det mest fantastiska med vandring, att det alltid finns mer att upptäcka.

Oavsett om du är en erfaren vandrare eller en nybörjare så har vi vandringsresor som passar din önskan. Hittar du inte det du söker? Kolla in alla våra upplevelseresor i Sverige.

Fritextsökning
Gotland
Vandring Visby 3 nätter

Vandring Visby 3 nätter

Vandring i Visby - Världsarv och vackra vyer - Välkommen till en långweekend med vandring i Visby, vår världsarvsstad, en stad som omges av den flera kilometerlånga ringmuren. Här är känslan både medeltid och nytt där högklassiska krogar blandas med 1000-åriga byggnader, kyrkoruiner, där...

3 dagar från 5 190:- Läs mer
Öland
Från alvar till kust

Från alvar till kust

Vandring på Alvaret, Öland Vandra vid havet och upplev mysiga byar - Ett par dagars vandring på Alvaret, Öland är kanske just det bästa sättet att upptäcka ön på. Här är underlaget oftast platt och säsongen lång med en värme som dröjer sig kvar både på land och i vattnet lå...

3 dagar från 6 290:- Läs mer
Öland
Vandring i Världsarv Mörbylånga

Världsarvsvandring i Mörbylånga

Vandring i Världsarv, Alvar och strandvall i Mörbylånga med full service - Välkomna till vandring i Världsarv och den mysiga lilla orten Mörbylånga på Öland. Här bor ni på charmiga Magasin 1 och varje morgon blir ni utkörda till starten på er Världsarvsvandring, enkelt och smidigt. Midda...

3 dagar från 5 890:- Läs mer
Gotland
Vandring södra Gotland

Vandring Södra Gotland 3 nätter

Vandring på södra Gotland och aktiva kvällar - Välkomna till två dagars fantastisk vandring på södra Gotland, Burgsvik för att vara mer exakt, platsen som i folkmun kallas för Storsudret. Här slås ni av en fängslande natur med öppna landskap, raukar och oslagbara kustremsor. Under er vi...

3 dagar från 6 690:- Läs mer
Gotland
Vandring Fårö 3 nätter

Vandring Fårö 3 nätter

VANDRING PÅ FÅRÖ MED SANDDYNOR OCH OUTFORSKADE LEDER - Vandring på Fårö utlovar fantastiska naturupplevelser genom orörd natur. Med sina 113 kvadratkilometer odlingslandskap, färgsprakande ängar, raukfält, sanddyner, mäktiga stränder, fågelliv, karga hedar och klapperstenstränder är du g...

3 dagar från 6 390:- Läs mer
Gotland
Gruppresa Vandring Visby okt 2022

Gruppresa Vandring Visby okt 2022

Vad sägs om en gruppresa med vandring på en av, enligt många, Sveriges finaste kustleder? - Följ med på en gruppresa med vandring 13-16 oktober 2022. Vandringen längs Klintkusten norr om Visby är en led som är storslagen och har dramatisk utsikt. Här är det naturen som bestämmer och himl...

3 dagar från 5 670:- Läs mer
Gotland
Gruppresa Kustvandring Visby 220908

Gruppresa Kustvandring Visby 220908

KUSTVANDRING - Välkommen att vandra på, vad vi tycker, kanske världens mest förtrollande ö. Vi har förberett tre härliga och unika vandringsturer runt om på Gotland som leder er till sagolika marker och upplevelser, långt från trafik och bebyggelse. På dagarna får ni i lugn och ro upplev...

4 dagar från 6 490:- Läs mer
Gruppresa Kustvandring -Senior- Visby 220911

Gruppresa Kustvandring -Senior- Visby 220911

VANDRINGSRESA FÖR SENIORER - Välkommen till vår vandringsresa för seniorer och att vandra på, vad vi tycker, kanske världens mest förtrollande ö. Vi har förberett 4 härliga och unika vandringsturer runt om på Gotland som leder er till sagolika marker och upplevelser, långt från trafik o...

Mer om vandringspaket på Gotland

I våra vandringspaket på Gotland har vi valt ut de vackraste och mest intressanta turerna enligt oss. Ingen vandring är den andra lik och omgivningen skiljer sig beroende vart du befinner dig på ön. Turerna bjuder alla på enastående natur- och kulturupplevelser.

Varför ska man vandra på Gotland? 

Gotlands natur varierar något otroligt med sina dramatiska klippkuster, långa sandstränder, karga alvarmarker, raukområden, fågelrika våtmarker, dem vindpinade martallarna, stainvastarnas karaktär, sudrets strandängar, oförglömliga solnedgångar, böljande landskap och murgrönan som klättrar längs skogens alla träd.

Öns säsonger

Det fantastiska med att vandra på Gotland är du kan vandra från tidigt på våren till sent in på hösten. På våren växer och blommar ramslöken i otaliga mängder på Gotland, under denna period får man verkligen passa på att frossa i denna vår primör.

Gotland har med sin över 70 mil långa kust en hel del badmöjligheter, under sommarperioden passar det perfekt att ta ett dopp längs vägen på någon av era turer. Hösten på Gotland bjuder på fantastiska färger som går i tema med de otroliga solnedgångarna. Solnedgångarna här på Gotland är sannerligen något unikt, solens ljus sägs studsar mot öns kalksten och skapar ett pastell-liknande ljus innan solen dyker ned i horisonten och blir klassiskt röd-orange. Oavsett vilken säsong du väljer att vandra här på Gotland kan vi garantera magiska vykort.

För vem passar våra vandringspaket?

Gotland är för det mesta plant och kräver därför ingen större erfarenhet för att vandra. Vandringarna är därför lämpliga för både den mindre vana vandraren likaså den erfarna. Här kan man istället justera längderna på vandringen efter önskemål och förmåga. Våra vandringspaket på Gotland är till för alla.

Vandringsturer

Här är utbudet stort och snart kan du boka för att vandra på Fårö där vårt paket innehåller ”Bergmanturen” och ”Raukturen”. ”Bergmanturen” bjuder bland annat på oändlig utsikt över havet, Ingemar Bergmans privata biograf, stenstränder och den hedersomnämnda Kutens Bensin. ”Raukturen” på Fårö bjuder på ja, raukar! Turen startar med ett möte med ett 50-tal raukar där flera är högre än 8 meter. Under turen får ni också möta lummig havsängsmiljö, vackra stränder och förhoppningsvis stöter ni in i några av halvöns lamm. 

Du kommer också kunna välja att vandra på södra Gotland, som erbjuder en helt annan omgivning. Dessa turer innehåller vandring ”Hoburgsgubben” och vandringen ”4:a socknar”. Turen till Hoburgsgubben är mest känd för öns mest berömda rauk. Under denna tur passerar ni också fiskelägen, skogsstigar och vackra strandängar. Turen ”4:a socknar” startar på sydöstra sidan av Storsudret där ni vandrar längs havet, igenom naturreservat och fårhagar och får möta säregna raukfält. 

Vårat paket med vandring i När vandrar ni turen ”Fiskelägen” samt ”Fyrvandring”. I dessa turer följer ni kusten där de gamla fiskelägerna ligger tätt, vandrar genom öppet jordbrukslandskap, gräsbevuxen betesmark som ger en nästan exotisk känsla av afrikans savann och så passerar ni Närs populäraste besöksmål: Närs Fyr.

Ni kan också, såklart, vandra i och runtom i vår världsarvsstad, Visby, som omges av den flera kilometerlånga ringmuren. Turerna i vandringspaketen för Visby bjuder på historia likasåväl vacker natur. Vi erbjuder även vandringspaket på Gotland som kombinerar vandring i Visby, Burgsvik och på Fårö, där man får det bästa av allt!

Gotland erbjuder även en mängd krogar och restauranger där Visby är en utav de restaurangtätaste i hela Sverige. Det är inte heller vilka krogar som helst, flera av dessa är också med på den erkända listan White Guide. Vi rekommenderar starkt att den matintresserade besöker någon av de omtalade restaurangerna er sista kväll på ön. Vi kommer gärna med tips till den som önskar!

Oavsett vilket av våra vandringspaket på Gotland du väljer, kan vi garantera magiska vyer, smak av öns historia och förhoppningsvis oförglömliga minnen. Vi hjälper dig att hitta den vandringsresa som passar dig och dina önskemål bäst.

Mer om vandringspaket på Öland

Sveriges näst största ö, en plats med mängder av intressanta och annorlunda upplevelser. I våra vandringspaket på Öland bor ni på olika boenden mellan vandringsturerna där middagar och mat-paket ingår. Ert bagage transporteras mellan boendena så ni endast behöver ta med det nödvändiga på vandringen. Ni får också tillgång till kartor, både i app/data form och i pappersformat. Vi rekommenderar gärna fler platser att besöka för den som är intresserad.

Varför ska man vandra på Öland? 

De allra flesta väljer att resa till Öland för den fantastiska naturen. Med sitt karaktäristiska landskap bjuder Öland på en helt unik omgivning. Här finns naturreservat med fossilrika stränder, mystiska skogar, stora och små alvar, havets och dess horisont samt ett rikt djur- och fågelliv. En kombination av kust, skogspartier och karga landskap. Öland är också känt för sina hundratals väderkvarnar som du finner runt om hela ön. Slott och herrgårdar finns det också gott om, som till exempel det kungliga Solliden.

Vart kan man vandra?

På norra delen av Öland hittar man vackra sandstränder och tallskog. Längst ute på Ölands nordöstra udde finner man den berömda ”Trollskogen”, en gammal betespräglad tallskog där knotiga vinpinade tallar och vinkroniga ekar stoltserar. Känslan av mystik förstärks av all murgröna som klättrar längs träden.

På södra delen av ön hittar du både alvar med vidsträckta vyer och vackra kustremsor. Öland består av kalkstensberggrund som med en gles växtlighet skapar den savannliknande miljön som sannerligen gör landskapets natur enastående och skiljer sig så mycket från fastlandet. Alvar finner du runt om hela ön men den största och mest kända är Stora Alvaret på södra Öland. Stora Alvaret är något alldeles speciellt och är, tillsammans med Ölands odlingslandskap upptaget på UNESECO’S världskulturarv lista. 

Öns djurliv

På Öland finner man massor med olika djurarter, allt från större till mindre varelser, vissa som inte finns någon annanstans i Norden. Det mest typiska djuret för Öland, är också de djur som vi finner på landskapsskölden, är dovhjorten. Dovhjorten har funnits på Öland i cirka 400 år och håller framförallt till på den södra sidan, vid öns sydspets.

Man behöver inte vara fågelskådare för att uppskatta det rika fågellivet som man finner på ön. I Ölands varierande landskap trivs många olika arter. På den östra kusten trivs hägrar, gäss och änder i dem grunda vikarna och längs de omfattande strandängarna och alvaren finns det gott om häckningsplatser för olika vadare. I lövskogarna finner man allt från trastar till andra sångare och på norra delen av ön duvor och ugglor som trivs i de gamla skogarna.

Varje år passerar även mängder med flyttfåglar över Öland och många väljer också att mellanlanda på ön. På vårkanten och i början av sommaren passerar upp emot hundratusen ejdrar, gäss och prutgäss Kalmarssund och på hösten kommer de tillbaka, men tre gånger fler!

För alla, året om

I våra vandringspaket på Öland möter du, öppna vidder, lummiga skogar och sandiga vikar. Ni kommer att passera världsarv, väderkvarnar, blomstrande ängar och såklart havet som alltid är nära. Ni kommer säkerligen se en och annan fågel och kanske tillochmed stöta på en hjort. Naturens färger ändrar karaktär från årstid till årstid, men oavsett säsong bjuder Öland på vackra vyer. Säsongen är lång med en värme som dröjer sig kvar långt in på hösten. Våra vandringspaket på Öland är bokningsbara året om och kräver ingen tidigare erfareneht.

Välkommen till en vandringsresa som låter dig uppleva och njuta av natur, världsarv och historia från första parkett!

Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby