fbpx

FISKEPAKET PÅ GOTLAND

Våra fiskepaket på Gotland är för alla. Från erfarna fiskare till de som kanske för första gången vill prova på den underbara hobbyn fiske. Vi ordnar hela fiskeresor där transport, boende, fiske med guide och mat är inkluderat. 

Letar du efter något annat? Välj bland våra upplevelseresor

MÖT VÅRA FISKEPAKET HÄR

GOTLAND

DAGSTUR
GUIDE INGÅR

Från 2 590 kr/person

TESTA KUSTFISKE

Här erbjuder vi ett fiske som passar kompisgänget eller familjen, där ingen behöver ha någon erfarenhet av fiske sedan tidigare.

MÅ-BRA-HELG
2 NÄTTER

Från 4 195 kr/person

FISKEWEEKEND MED VÄNNERNA

Det här paketet är för gänget som både vill ha spännande och avkopplande dagar tillsammans! Vi tillhandahåller all nödvändig utrustning för er och vår fiskeguide lär er allt ni behöver veta.

MER OM FISKEPAKET PÅ GOTLAND

Havsöringsfiske är ett av Gotlands hetaste naturäventyr! I våra fiskepaket på Gotland får ni komma naturen riktigt nära, med den magiska horisonten som utsikt fiskar ni längs den gotländska kusten med havet upp över knäna. Detta är ett äventyr för både nybörjaren och för den mer erfarna, vilket gör att dessa paket passar både för familjen och för kompisgänget.

Våra guider hämtar upp er och tar er sedan till dagens fiskeplats (som ändras efter vart fiskarna befinner sig från dag till dag). Vi utrustar er med allt ni behöver för ett lyckat kustfiske!

Vad kan man fiska på Gotland?

På Gotland är det mest populära kustfisket efter havsöring men det finns även möjlighet att fånga andra fiskarter som abborre, id och flundra. Havsöringen rör sig egentligen längs hela gotlandskusten. Det finns ungefär 80 mil kust att beta av. Ofta hittar man havsöringen där det finns variationer i bottenstrukturen men eftersom den är en rörlig fisk så kan den dyka upp lite varstans.

Våren är den mest populära tiden att fiska men det går även att fiska havsöring under andra perioder. Det sägs att havsöringen är ”de tusen kastens fisk” och menar på att havsöringsfisket kräver tålamod. Ibland behövs det bara ett enda kast men oavsett hur många kast du gör är belöningen absolut värd ansträngningen.

Regler och lagar

Det finns givetvis regler och lagar att rätta sig efter när man fiskar. Dels finns det platser där fisket är förbjudet under vissa perioder av året och begränsningar för olika arter. Men i och med det fria handredskapsfisket i Östersjön får vem som helst fiska längs kusten på Gotland.

Våra fiskepaket

I våra fiskepaket på Gotland kan ni välja mellan paketet ”Kustfiske på Gotland”, en dagstur tillsammans med guide, eller så kan ni välja paketet ”Fiskeweekend med vännerna”, en må-bra-helg där ni spenderar två nätter på hotell i Visby. I båda paketen ingår all utrustning, transport till och från Visby och i paketet ”Fiskeweekend med vännerna” ingår 2 nätter i Visby samt lunch, fika och snacks.

Kustfiske är ett äventyr för både den erfarna och för nybörjaren. 

Våra kunniga fiskeguider tar med er till de bästa kustfiskeplatserna längs den gotländska kusten. En upplevelse som kombinerar nöje och natur!