fbpx Skip to main content

Gruppresa vandring Visby

Vad säga om en gruppresa med vandring på en av, enligt många, Sveriges finaste kustleder?

Följ med på en gruppresa med vandring 12-15 maj 2022. Vandringen längs Klintkusten norr om Visby är en led som är storslagen och har dramatisk utsikt. Här är det naturen som bestämmer och himlen belönar oss med det där sällsynta ljuset man vill spara för alltid i sitt minne.

När du vandrar högst upp på klinten kan du känna vinden dra i håret och på din ena sida se horisonten som ett penselstreck och på din andra sida sprider tallskogen ut sig som en stor duk. Långt där nere hörs mullret från Östersjöns vågor som dundrar in mot klippstupen, i övrigt är det helt tyst.

Ni bor på Kalk Hotell, en vacker byggnad från 1600-talet, varsamt renoverad med stilren interiör och lyxiga badrum med gotländska kalkstensdetaljer, som ligger centralt innanför ringmuren.

På kvällarna väljer ni på egen hand att inta kvällens middag på någon av stans fantastiska restauranger. Letar ni efter något annat? Se alla våra gruppresor till Gotland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Vandringen längs Klintkusten norr om Visby är en led som är storslagen och har dramatisk utsikt. Här är det naturen som bestämmer och himlen belönar oss med det där sällsynta ljuset man vill spara för alltid i sitt minne.

 • Dag 1: Ankomstdag

  Välkomna till Gotland och rosornas stad! När ni anländer till Visby tar ni er till Kalk Hotell, en vacker byggnad från 1600-talet, varsamt renoverad med stilren interiör och lyxiga badrum med gotländska kalkstensdetaljer, som ligger centralt innanför ringmuren. Väl på plats och ni är incheckade har ni en eftermiddag att utforska Visby på egen hand innan ni väljer att inta kvällens middag på någon av stans fantastiska restauranger.


  Kort beskrivning
  • Ankomst till Gotland
  • Incheckning Kalk Hotell
  • Middag på egen hand

 • Dag 2: Harudden!

  Vandring: Harudden – Häftingsklint – Ireviken (ca 16 km)

  Efter er första kväll i Visby och förhoppningsvis en god frukost på morgonen är det dags att bege sig ut på den första vandring längs Klintkusten norr om Visby. Ni får transport från boendet till starten på dagens vandringstur, som är ”Harudden” som utgår från Hallshuk på Norra Gotland. Vandringen på denna led är storslagen och har dramatisk utsikt. Här uppe är det naturen som bestämmer och himlen belönar oss med det där sällsynta ljuset man vill spara för alltid i sitt minne.

  På denna vandring får ni möjligheten att vandra på en av Sveriges finaste kustleder. Längs leden har ni utsikt från höga, mäktiga klintar. Ni får uppleva gammal skog och våtmarker, gamla pittoreska fiskelägen, fornborgar och andra fornlämningar. Kanske ser ni en havsörn komma flygande i höjd med stigen uppe på klinten. Dagens vandring växlar mellan lätt till medelsvår vandring och leden är uppmärkt längs hela sträckan.

  Er vandring börjar på strandvallarna precis nere vid havet in genom skogen innan ni når en av alla höga utsiktsplatser längs leden. Från dessa höjder är utsikten över kuststräckan och havet minst sagt magnifik. Vandringen går dels uppe på klinten, dels nere längs stränderna där gamla fiskelägen ofta är belägna.
  Sista delen av vandringen dag ett, går genom en djungelliknande vegetation där leden korsar ån som vissa tider på̊ året är hem både för havsöring och strömstare.
  Sista kilometerna väljer du om du går på strandvallen en bit upp eller på stranden.


  Kort beskrivning
  • Transfer till starten 09.00
  • Upphämtning 16.00
  • Lunchpaket på vandringen

 • Dag 3: Jungfrun!

  Vandring: Ireviken – Lickershamn – Björkume (ca 15 km)

  En ny dag och en ny härlig vandring väntar när det är dags att bege sig ut på den andra vandringen. Ni får transport till platsen där ni avslutade gårdagens vandring. Här ifrån fortsätter ni er vandring söder ut på en vandring som är lika dramatiskt och kargt som det är böljande och mjukt. Även dagens vandring växlar mellan lätt till medelsvår vandring och leden är uppmärkt.

  När ni vandrar högst upp på klinten kan ni känna vinden dra i håret. Till höger ligger horisonten som ett penselstreck och till vänster sprider tallskogen ut sig som en stor duk. Långt där nere hörs mullret från Östersjöns vågor som dundrar in mot klippstupen, i övrigt är det helt tyst.
  På dagens vandring passerar ni Gotlands högsta rauk, på rätt tid på året kan ni även se den ovanliga orkidén gulyxne och på strandängarna växer blåelden.
  En vandring för naturälskare som också vill uppleva något vilt och otämjt som får det att kittla i magen.


  Kort beskrivning
  • Transfer till starten 09.00
  • Upphämtning 16.00
  • Lunchpaket på vandringen
  • Vandring: Jungfrun
  • Uppmärkt vandringsled
  • Dålig mobiltäckning
  • Ca 5 timmars vandring

 • Dag 4: Avresedagen!

  En dag i Visby!

  När ni vaknat och njutit av er frukost i lugn och ro styrs ert program enbart av vilken tid som er återresa sker.
  Varför inte utforska Visbys 1000-åriga historia som gör sig påmind vart ni än väljer att strosa. Bland kullerstensgränder, shoppingstråk eller torg. Här ryms ett stort utbud av butiker, flera med lokala hantverk, vackra ruiner och många små fik som väntar på att servera något gott.


  Kort beskrivning
  • Egen tid i Visby
  • Lunch och fika på egen hand i Visby
  • Avresa mot fastlandet

Avgångar & priser

AnkomstDestinationLediga platserFrån pris

Oktober 2022

13/10Gruppresa vandring Visby Okt 2022Mer än 85 670:-Boka

Boende

Kalk Hotell
Välkommen till Kalk Hotell! - Kalk Hotel är ett varmt och välkomnande boutiquehotell mitt i världsarvsstaden Visby. Vi erbjuder tjugoen unikt inredda rum; med stilren interiör, sköna sängar och detal...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby