VISBY 

Visby är en fantastisk plats för vandring där du inte behöver gå långt för att byta kullerstenar och världsarv till vackra vandringsstigar kantade med årstidens färger, vidsträckta kustremsor eller magiska vyer ut över Östersjön.

VANDRING I VISBY, NORR & SÖDER

Världsarv och vackra vyer.

Välkommen till Hansestaden Visby och vår världsarvsstad, en stad som omges av den flera kilometerlånga ringmuren. Här är känslan både medeltid och nytt där högklassiska krogar blandas med 1000-åriga byggnader, kyrkoruiner, där varje gammalt hus, ruin eller plats gömmer sin egen sägen. Här får ni det bästa av Visby och naturen runt om med vandringar längs vackra stigar som ringlar sig längs kusten.  Och kanske får ni se en skymt av Pippi när ni passerar hennes orginalhus vid Kneippbyn.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

5 + 7 =

Vår vandringsresa i Visby var underbar, tack för er planering

Zohreh

SNABBFAKTA

 • Gotland/Visby
 • Bokningsbart året runt
 • Flexibla datum
 • 3 nätter
 • 3 vandringsdagar
 • Ca 10-19 km/dag

Pris från 3 895 sek/person

UPPLEVELSE ÖVERSIKT

 • En norrtur, en södertur och en Visbytur
 • Rikt utbud på restauranger i Visby
 • Boende på Strand Hotell
 • Egen tid på kvällarna för att upptäcka Visby
 • Det bästa av Visby och naturen runt omkring

MER OM UPPLEVELSEN

Vandring i Visby, norr och söder

Världsarv och fantastiska vyer.

Visby med omnejd är en utmärkt plats för vandringar och du behöver inte gå långt för att byta medeltiden i Visby till vandring i storslagen natur.

Välkommen till Hansestaden Visby och vår världsarvsstad, en stad som omges av den flera kilometer långa ringmuren, en plats där tiden känns som den stått stilla genom de medeltida byggnaderna, stadslandskapet och kyrkoruinerna. När du väljer vandringarna utanför Visby kan du vandra på allt från Kärleksstigar med årstidens färger på växtligheten till hälsostigar. Utsikten från många delar av vandringen är magnifik, med utsikt över havet och klippkanter. Välkommen till Gotland, jorden runt på en ö. 

Vandringen

Det ingår tre olika vandringar, där Visbyturen och den södra vandringen utgår från Visby, medan den tredje, norrturen startar med en transfer ut till startplatsen. På Visbyturen vandrar man inne i världsarvstaden i dess vackra gränder, men också i de närliggande områdena utanför ringmuren. På Visbyvandringen kan du även boka på en guide som berättar om Visbys fantastiska historia. Njut av fantastiska vandring oavsett om du väljer naturen på norr och söderturen eller i medeltida Visby.

Middagar

Visby innerstad erbjuder ett brett utbud av bra restauranger som erbjuder unika smakupplevelser, allt från mat som andas fine dining, till restauranger som är omsluten av en “hemma hos”-stämning. Visby täcker nog in det mesta i matupplevelse och alla levererar mat utifrån kvalitet, omtanke samt kärleken till det gotländska. 

Du bor tre nätter på Strand hotell och här äter man sin frukost och får sitt lunchpaket. Här njuter ni av riktigt god mat som till och med smakar ännu bättre efter härliga vandringar.

Innehåll

 • 3 nätter, del i dubbelrum inklusive frukost på Strand Hotell
 • Fri tillgång till bastu/bubbelpool och relax på hotellet
 • 3 vandringsdagar, en norrtur, en södertur och en Visbytur
 • Lunchpaket i två dagar
 • Karta över vandringslederna med utmärkta sevärdheter på vägen
 • Jourtjänst hos Life Outdoor

Pris
3 895 sek/person

(Priset är baserat på 2 personer boende i dubbelrum) 

Möjliga tillval

 • Båtresa T/R
 • Enkelrum
 • Extra natt i Visby

Dag 1

Ankomst till rosornas stad, Visby. Beroende på när ni anländer, kan ni ha en hel kväll att utforska Visbys alla medeltida gränder. Visby har ett rikt utbud på bra restauranger, så ni har inga problem att välja mat som passar er för dagen och kvällen. Kartor för er vandring och eventuell övrigt material finns i receptionen när ni anländer.

Kort beskrivning

 • Ankomst Visby
 • Incheckning på Strand hotell
 • Uthämtning av kartor och övrigt material i receptionen
 • Egen tid i Visby
 • Lunch och middag på egen hand 

Dag 2

Frukostbuffén serveras på hotellet. Ni har en hel dag att viga åt vandring i Visby eller i områdena söder och norr om. Ni väljer två turer av tre möjliga och alla vandringar utgår från hotellet. Den ena turen som erbjuds är en tur i Visby och den går även att genomföra en kväll. Mot ersättning kan en guide beställas till Visbyturen. På norrturen blir du utkörd till starten och sen vandrar du tillbaka till Visby. Vid frukosten får man med sig en lunchpåse innehållande lunch och fika under vandringen.

Kort beskrivning

 • Frukost på hotellet
 • Lunchpåse hämtas ut vid frukosten
 • Vandring, välj bland följande:
  – Norrturen” (transfer till starten)
  – Söderturen
  – Visbyturen (guidad tur går att boka till)
 • Middagar på egen hand i Visby

Dag 3

Upplägget är det samma som dag två, men ni har en nya härliga vandringar att välja på.

Dag 4

Frukost serveras på Strand hotell, därefter har ni egen tid att utforska Visby beroende på när ni reser hem igen.

Din vandring utgår från Visby varje dag och du har tre vandringar att välja på, en söder och en norr ut från Visby. Den tredje man kan välja är en tur i Visby, där man dels vandrar inne i världsarvstaden och i dess vackra gränder, men också i de närliggande områdena utanför ringmuren. På Visbyvandringen har du möjlighet att lägga till en guide som berättar om Visbys fantastiska historia. Njut av fantastiska vandringar oavsett om du väljer naturen i norr, söder eller i Visby.

Norrturen!

Transfer: Visby – Nyhamn (ca 20 min)

Vandring: Nyhamn – Visby   18,5 km

Denna vandring börjar vid hotellet där ni blir utkörda till Nyhamns vackra fiskeläge. Här ifrån vandrar vi längs otroligt vackra stigar som ringlar sig längs kusten. Om du ser till att ha havet på din högra sida så kan du inte vandra vilse. På vägen finns mycket mer än vacker natur att titta på. Några tips hittar du nedan.

Tips att besöka

 • Lummelundagrottan, https://www.lummelundagrottan.se/ (Entréavgift tillkommer)
 • Själsö Bageri, Själsö fiskeläge, Laxån vid Själsö, Muramaris, Brucebo Naturreservat

Söderturen!

Vandring: Strand hotell – Ygne – Visby  19 km

Denna vandring börjar vid hotellet och tar er över naturreservatet ”Hällarna”. På er vidare vandring ut till Ygne fiskeläge som är målet för dagen, går ni några kilometer på de inre vägarna som till större delen består av mindre cykel och bilvägar, men alla med vacker utsikt. På vägen tillbaka till Visby från Ygne vandrar du nära klippkanten hela vägen, med havet utmanande nära.  På vägen finns mycket att titta på, allt från Pippis orginalhus till Högklint, Gotlands populäraste utkiksplats. Fler tips hittar du nedan.

Tips att besöka

 • Villa Villekulla, https://kneippbyn.se/content/villa-villekulla/ (Entréavgift tillkommer)
 • Ygne fiskeläge, Högklint, Rövar Liljas håla, Fridhem, Hällarna naturreservat

Visbyturen

(stadsvandring på egen hand) OBS! Guide kan beställas

Vandring: Visby, innan – och utanför ringmuren 10-15 km

Med hjälp av en karta, leder vi dig till de mest intressanta platserna och ger dig den rätta blandningen av spännande upplevelser och givande avkoppling.

Din vandring startar vid hotellet och tar dig på en vandring i Världsarvsstaden Visby där varje gammalt hus, ruin eller plats gömmer sin egen sägen. När ni vandrar i naturen utanför ringmuren får ni se ruinerna som berättar historier om hur man en gång stred med armborst och kastmaskiner mot danskar, ryssar och sitt eget folk, gutar.

Tips att besöka

 • Visby domkyrka, Botaniska trädgården, Kärleksstigen, Galgberget med omnejd, Visby glasblåseri, Adelsgatan för handel, Almedalen, Visbys ruiner, Nordergravar

Till och från Gotland

Färja

Färjorna till Gotland går från både Nynäshamn och Oskarshamn, vi hjälper er gärna med er båtbokning, uppge då detta vid bokningstillfället.  För mer information, gå in på destinationgotland.se.

Flyg

Just nu flyger 4 olika bolag till och från Stockholm till Visby. Air Leap har även turer direkt från Göteborg vissa dagar i veckan.

SAS, sas.se
Air Gotland, airgotland.se 
Air Leap, airleap.se
Amapola, amapola.nu

Vill ni veta mer om resealternativen, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er.

E-POST

info@lifeoutdoor.se

TELEFON

+46 (0) 498 66 47 17

FLER VANDRINGSPAKET

VANDRA PÅ FÅRÖ

Välkommen att vandra på kanske världens mest magiska ö. Här får man vandring genom orörd natur på en alldeles unik ö med små övernaturliga väsen som ”bysen” eller ”de sma under jordi”.

VANDRING VID BURGSVIK

Vandringarna på Gotlands sydspets. Storsudret bjuder på vidsträckta och karga alvarmarker, böljande strandängar, kungsörnar som vilar i uppvindarna, raukfält och magiska solnedgångar.

VANDRING VID NÄR

Välkommen till sydöstra Gotland och När socken. När är välkänd för sin rödvitrandiga fyr och platsen där tjejerna i bandet Ainbusk växte upp, men här finns också en svårslagen natur, fiskelägen, stillheten, dofterna och ett alldeles unikt ljus oavsett årstid.