fbpx

MOUNTAINBIKERESOR 

Mountainbikeresor blir mer och mer populärt, nog främst för att det är en outdooraktivitet som är enkel och rolig på samma gång. Kombinationen av naturupplevelsen, glädje, spänning och äventyr gör den till en svårslagen aktivitet året runt. Våra mountainbikeresor på Gotland och Öland passar alla åldrar där du väljer om du vill cykla mtb en kort sträcka eller en hel dag, och du väljer själv hur avancerat du vill köra. 

Letar du efter någon annat? Se alla upplevelseresor

MÖT VÅRA MTB-RESOR HÄR

Aktiva adrenalinfyllda cykelupplevelser med fantastiska naturupplevelser

MOUNTAINBIKERESOR PÅ GOTLAND

grå gåsen
3 NÄTTER

Från 6 690 kr/person

MOUNTAINBIKE VID BURGSVIK

Södra Gotlands växlande, vackra och unika miljö är som gjord för att cykla mountainbike. Att landskapet är ganska platt och saknar berg gör att cyklingen tilltalar alla åldrar. Här erbjuds en blandning av MTB och Gravelcykling, vilket innebär att cyklingen går på allt från grusvägar till stränder, beteshagar, skogspartier och fantastiska naturslingor. En naturupplevelse som innehåller både glädje, spänning och äventyr.

VISBY
2 NÄTTER

Från 3 495 kr/person

MOUNTAINBIKE VISBY

Visby är en fantastisk plats att utgå ifrån när man skall cykla MTB, där du inte behöver cykla långt för att byta kullerstenar mot fantastiska naturslingor som innehåller allt från branta klippkanter, fiskelägen, skogspartier till utmanande terräng och fina små grusvägar.

MOUNTAINBIKERESOR PÅ ÖLAND

Under utveckling

MER OM MOUNTAINBIKERESOR

En härlig upplevelse i kombination med nog en av dem mest avkopplande saker du kan göra här i livet, fullt fokus på leden framför dig genom Gotlands säregna natur. En känsla av att leva i nuet medan du möter varierade landskap av mäktiga klintar, slingrande skogsvägar, imponerande raukfält, hav och mjuka sandstränder. I våra mountainbikeresor får du uppleva Gotland på ett nytt sätt!

Våra mountainbikeresor

I våra paket kan du välja mellan ”Mountainbike vid Burgsvik” eller ”Mountainbike Visby”. 

I paketet ”Mountainbike vid Burgsvik” cyklar ni på södra Gotland som i folkmun kallas ”Storsudret”. Paketen bjuder på cykling över naturslingor som innehåller allt från fiskelägen, vidsträckta stränder till böljande strandängar, obruten horisont, raukfält och fängslande natur. 

I detta paket övernattar ni i på Grå Gåsen i Burgsvik, den lilla centralorten på storsudret. Grå Gåsen är framförallt känt för programmet ”Så mycket bättre” som spelas in här. Här får ni äta vällagade middagar och skåla i samma lada som Carola Häggkvist, Icona Pop och Timbuktu haft sina uppträdande.

I paketet ” Mountainbike Visby” utgår ni från vår världsarvsstad som omges av den flera kilometerlånga ringmuren. I detta paket får ni den perfekta kombinationen av historia och natur där känslan i Visby är både medeltid och nytt där högklassiska krogar blandas med 1000-åriga byggnader som strax utanför muren möter en helt unik natur. Strax utanför Visbys innerstad byts kullersten ut mot vackra naturslingor där ni får möta allt från branta klippkanter, fiskelägen, skogspartier till utmanande terräng och fina små grusvägar.  

I detta paket bor ni två nätter på Strand Hotel i Visby som ligger precis innanför ringmuren. Här är alla rum i sin egen stil inspirerat av de de fem olika kvarter som hotellet sträcker sig över. Med två cykeldagar så kommer ni att ta er både norr och söder om Visby. På kvällarna kommer ni att ha egen tid att utforska och kanske avnjuta en middag på någon av Visbys många fantastiska restauranger.

Öns säsonger

Det fantastiska med Gotland är du kan cykla från tidig vår till sen höst.Sommarperioden erbjuder såklart ett varmare klimat, men med rätt kläder är det inga problem alls att cykla under våren eller hösten.  Med Gotlands 70 mil långa kust kan man under dem varmare månaderna avnjuta ett dopp i havet längs turerna och under denna period passerar du nog ett eller annat vallmofält också. Gotland bjuder på fantastiska solnedgångar som skiftar mellan ett pastelliknande ljus och rödorange. Oavsett när under året du väljer att cykla på Gotland kommer ni mötas av otroliga miljöer.

Mountainbikeresor blir allt mer populärt, nog främst för att det är en outdooraktivitet som är enkel och rolig på samma gång. En kombination av äventyr, naturupplevelse och glädje gör mountainbikeresor till en svårslagen aktivitet året om.