fbpx

CYKELPAKET PÅ GOTLAND & ÖLAND 

Inget slår känslan av att vara på cykelsemester och med våra cykelpaket på Gotland och Öland blir det verklighet! Inga tider att passa, inga köer, ingen stress och naturen är din trogna följeslagare. Våra upplevelseresor i Sverige funkar lika bra för den äventyrslystna, som för familjen. I en mix av avkoppling, frihet, motion och aktivitet på en och samma gång så är nog cykelsemester den ultimata avkopplingen som ger dig tid att uppleva och se fantastiska platser som bara kan nås med cykel. Dessutom är det miljövänligt också!

MÖT VÅRA CYKELPAKET HÄR

CYKELPAKET PÅ GOTLAND

VÄRLDSARVET
3 NÄTTER

Från 3 890 kr/person

CYKLA VISBY RUNT

Visby är en perfekt bas för dagsutflykter på den gotländska landsbygden. Både Visby och naturen utanför erbjuder en storslagen upplevelse. Här får du uppleva en bra mix av natur, frihet, Visbys historia och väldigt god mat.

FAMILJEPAKET
4 NÄTTER

Från 5 490 kr/person

Cykla på södra Gotland

CYKLA MED FAMILJEN - Lilla paketet

En upplevelse i 5 dagar för familjen som vill uppleva Gotland tillsammans från cykelsadeln. Focus ligger på aktiviteter och upplevelser som passar barnen och ungdomarna framförallt. Vi kombinerar cykelturer med djur, glass, bad och sommarland. 

FAMILJEPAKET
6 NÄTTER

Från 7 490 kr/person

CYKLA MED FAMILJEN

En upplevelse för familjen i 7 dagar som vill uppleva Gotland från cykelsadeln, där fokus ligger på barnen och ungdomarna. Vi kombinerar kortare cykelturer med olika upplevelser, stränder, glass, bad och sommarland. 

KUST TILL KUST
5 NÄTTER

Från 7 390 kr/person

Cykla kust till kust

Från världsarvet Visby och dess medeltida historia till storslagna kuststräckor, lammhagar och magiska soluppgångar. Gotlands avstånd är korta vilket gör att ni här får del av både mäktiga raukar, vidsträckta fält, fiskelägen och Visby stad på bara några få dagar.

SÖDRA GOTLAND
6 NÄTTER

Från 11 190 kr/person

Cykla på södra Gotland

En resa längs hav, färgsprakande fält, lammgårdar och karismatiska steinvastar. Södra Gotland bjuder på en palett av öns alla naturtyper med tallskog, vallmofält, dramatiska klippkanter, fossila stenstränder, grottor och vita sandstränder.

NORRA GOTLAND
6 NÄTTER

Från 12 290 kr/person

Cykla på norra Gotland (fullbokat 2021)

Att cykla på norra delen av Gotland är en speciell upplevelse där man får uppleva platser som är helt magiska och unika i sitt slag. Smöjen med sitt karga landskap, Furillen med sitt unika ljus och Fårö med allt från raukar och mäktiga sandstränder till sköna ”häng” är några av de upplevelser man får med sig på denna resa.

CYKELPAKET PÅ ÖLAND

SÖDRA ÖLAND
3 NÄTTER

Från 5 490 kr/person

CYKLA PÅ SÖDRA ÖLAND

En resa längs kust, savanner och världsarv. Här passerar ni små byar och blommande vägkanter, havet och inlandet, och såklart Ölands odlingslandskap som är upptaget på UNESCO:s lista över världsarv. Ni får en upplevelse på cykel med inslag av äkta ölänningar, närproducerad mat och öppna landskap.

MER OM CYKELPAKET PÅ GOTLAND

Välkommen på cykelsemester på Gotland! Se platserna, möt naturen, historien och kulturen. Helt enkelt – en upplevelse på cykel.

Våra cykelpaket

Gotland erbjuder ett stort utbud av cykelturer och i våra cykelpaket på Gotland kan du välja mellan ”Cykla på södra Gotland”, ”Cykla Gotland kust till kust”, ”Cykla i Visby” eller ”Cykla på norra Gotland” och många fler.

Alla paketen är olika från den andra, men erbjuder alla magiska cykelupplevelser. Gotlands natur varierar något otroligt med sina långa sandstränder, dramatiska klippkuster, raukområden, dem vindpinade martallarna, stainvastarnas karaktär, sudrets strandängar, oförglömliga solnedgångar, böljande landskap och murgrönan som klättrar längs skogens alla träd. I alla våra paket ingår hyra av 24 växel hybridcykel, genomgång av cykelkarta och cykeldata/app och boende på diverse hotell.

Vad får ni uppleva när ni cyklar på Gotland?

Södra delen av Gotland bjuder på en uppsjö av olika naturmöten. Här möter ni vallmofält, dramatiska klippkanter, grottor och tallskog. Under sommarsäsong går det även att finna en och annan loppis och handelsbod att fynda i. Väljer ni att cykla på norra Gotland får ni upptäcka magiska platser som inte liknar något annat. Här möter ni kalkbrott, vindpinade enar och väl på Fårö får ni uppleva raukar och vita sandstränder. Ni kan också cykla från kust till kust, där ni får uppleva allt från mäktiga raukar, gömda stränder till fiskelägen och Visby stad och dess medeltida historia på bara några dagar. Vandringspaketet i Visby erbjuder det bästa av två världar: världsarvsstadens historia och kultur som möter den gotländska naturen strax utanför den kilometerlånga ringmuren. Vi erbjuder också två typer av familjepaket som kombinerar kortare cykelturer med andra familjeaktiviteter. Oavsett vilket paket ni väljer kan vi garantera magiska vykort.

För vem passar våra cykelpaket?

Våra cykelpaket på Gotland passar lika bra för den äventyrslystna, som för familjen. I en mix av motion, frihet och aktivitet på en och samma gång så är nog cykelsemester den ultimata avkopplingen som ger dig tid att uppleva och se fantastiska platser som bara kan nås med cykel. Dessutom är det miljövänligt också!

MER OM CYKELPAKET PÅ ÖLAND

Sveriges minsta landskap och näst största ö, en plats fylld med kultur- och naturupplevelser. De allra flesta söker sig till Öland för den enastående naturen. Öland har med sitt karga och säregna landskap en alldeles unik växtlighet. Här finns flertal naturreservat som bjuder på kilometerlånga sanddyner, fossilrika stränder, mystiska skogar, alvarets särpräglade skönhet, havets storslagna kraft och ett rikt djur- och fågeliv. En kombination av kargt landskap, gamla skogar och både djur och växtlighet som man inte finner någon annanstans i Norden.

Våra paket

I våra cykelpaket på Öland cyklar ni genom varierat landskap och bor på olika boenden runt om på ön. Ni får tillgång till kartor där vi gärna rekommenderar fler platser att besöka för den som är intresserad. I alla våra paket ingår hyra av cykel, cykelförsäkring, genomgång av cykelkarta och cykeldata/app, boende på diverse hotell samt frukost och lunchpaket alla dagar. Ni kan också välja att lägga till el-cykel, cykelkärra för barn, bagagetransport och enkelrum på vissa av boendena.

Vad får ni uppleva när ni cyklar på Öland?

På Öland får ni möta mindre samhällen och blommande vägkanter, havet och horisonten och såklart Ölands otroliga odlingslandskap. Ni får uppleva allt det fantastiska med Öland, de öppna landskapen, äkta ölänningar och närproducerad mat. Öland är också känt för sina många väderkvarnar som du finner på hela ön. Du finner även ett flertal herrgårdar och slott, det mest kända är kungliga Solliden. Fornlämningar i form av flera förhistoriska gravar finns det gott om och något som rekommenderas att besöka för den historieintresserade.

På Norra delen av ön finner du mulliga tallskogar och långa sandstränder. Den berömda ”Trollskogen”, en gammal tallskog med vinpinade tallar och vinkroniga ekar, hittar man på Ölands nordöstra udde. Murgröna klättrar över träd och rötter och förstärker den mystiska känslan, som om något magiskt vilar över skogen.

På södra delen av ön hittar du alvar med dess karga natur och dess otroliga vyer. Ett landskap på kalkstensberggrund med tunn växlighet som skapar en mycket speciell och egen natur. Alvaren på Öland finns på flera platser där det mest kända är Stora Alvaret som upptar en stor del av den södra halvan av ön.

I våra cykelpaket på Öland får ni ett tvåhjuligt äventyr där ni inte har några tider att passa, inga köer, ingen stress och naturen är din trogna följeslagare. Det perfekta sättet att kombinera rörelse, natur och avkoppling!

Öland bjuder på fantastiska djur- och naturupplevelser ni sent kommer att glömma. Varmt välkomna till ett tvåhjuligt äventyr på ett av Sveriges soligaste landskap!