fbpx Skip to main content
Cykla med våra cykelpaket på Gotland

Cykelpaket på Gotland & Öland

Inget slår känslan av att vara på cykelsemester och med våra cykelpaket på Gotland och Öland blir det verklighet! Inga tider att passa, inga köer, ingen stress och naturen är din trogna följeslagare. Våra upplevelseresor i Sverige funkar lika bra för den äventyrslystna, som för familjen. I en mix av avkoppling, frihet, motion och aktivitet på en och samma gång så är nog cykelsemester den ultimata avkopplingen som ger dig tid att uppleva och se fantastiska platser som bara kan nås med cykel. Dessutom är det miljövänligt också!

Fritextsökning
Gotland
Cykla Visby Runt

Cykla Visby Runt

Cykla Visby runt och upplev den unika naturen utanför ringmuren - Välkommen att cykla i Visby, vår världsarvsstad, en stad som omges av flera kilometer ringmur, en stad där tiden känns som den stått stilla genom de medeltida byggnaderna. Visby är en perfekt bas för att göra dagsturer med...

3 dagar från 3 990:- Läs mer
Gotland
Cykla från kust till kust

Cykla från kust till kust

Från öst till väst där naturen är din trogna följeslagare Gotlands avstånd är korta vilket gör att ni får uppleva allt från mäktiga raukar, gömda stränder till fiskelägen, Visby stad och dess medeltida historia på bara några dagar. Här möter ni gutar i dess hemmamiljö, cyklar på lättrampade vägar oc...

6 dagar från 9 690:- Läs mer
Gotland
Cykla Södra Gotland

Cykla Södra Gotland

Cykling Södra Gotland - En kustnära cykeltur på vägar där hav och himmel möts. Välkomna att cykla på södra Gotland, på lättrampade vägar där backar lyser med sin frånvaro. De södra delarna av ön bjuder på en palett av öns alla naturtyper med tallskog, vallmofält, dramatiska klippkanter,...

6 dagar från 9 890:- Läs mer
Gravelcykling Gotland

Gotland Gravel

GRAVELCYKLING GOTLAND ”Yvar hellmark u stain” - Välkomna till gravelcykling på Gotland. Life Outdoor är stolta över att få vara en del av nätverket kring Gotland Gravel, ett grusvägslopp, där ambitionen är att samtliga distanser ska köras på så mycket grusväg som möjligt. Efter några år...

Cykla på södra Öland

Cykla på södra Öland

Cykla på södra Öland - Cykling genom öppna landskap. Alvaret, kulturskatter och historiska platser. Välkommen att cykla på södra Öland. Med start från Färjestaden, i folkmun Ölands Riviera, leder denna tur er till södra Öland som karakteriseras med sina öppna landskap och lättrampade väg...

Mer om cykelpaket på Gotland

Välkommen på cykelsemester på Gotland! Se platserna, möt naturen, historien och kulturen. Helt enkelt – en upplevelse på cykel.finn

Våra cykelpaket

Gotland finns möjligheten till ett stort utbud av cykelturer och i våra cykelpaket på Gotland kan du titta på bl.a ”Cykla i Visby” och det kommer många fler.

Alla paketen är olika från den andra, men erbjuder alla magiska cykelupplevelser. Gotlands natur varierar något otroligt med sina långa sandstränder, dramatiska klippkuster, raukområden, dem vindpinade martallarna, stainvastarnas karaktär, sudrets strandängar, oförglömliga solnedgångar, böljande landskap och murgrönan som klättrar längs skogens alla träd. I alla våra paket ingår hyra av 24 växel hybridcykel, genomgång av cykelkarta och cykeldata/app och boende på diverse hotell.

Vad får ni uppleva när ni cyklar på Gotland?

Södra delen av Gotland bjuder på en uppsjö av olika naturmöten. Här möter ni vallmofält, dramatiska klippkanter, grottor och tallskog. Under sommarsäsong går det även att finna en och annan loppis och handelsbod att fynda i. Väljer ni att cykla på norra Gotland får ni upptäcka magiska platser som inte liknar något annat. Här möter ni kalkbrott, vindpinade enar och väl på Fårö får ni uppleva raukar och vita sandstränder. Ni kan också cykla från kust till kust, där ni får uppleva allt från mäktiga raukar, gömda stränder till fiskelägen och Visby stad och dess medeltida historia på bara några dagar. Vandringspaketet i Visby erbjuder det bästa av två världar: världsarvsstadens historia och kultur som möter den gotländska naturen strax utanför den kilometerlånga ringmuren. Vi erbjuder också två typer av familjepaket som kombinerar kortare cykelturer med andra familjeaktiviteter. Oavsett vilket paket ni väljer kan vi garantera magiska vykort.

För vem passar våra cykelpaket?

Våra cykelpaket på Gotland passar lika bra för den äventyrslystna, som för familjen. I en mix av motion, frihet och aktivitet på en och samma gång så är nog cykelsemester den ultimata avkopplingen som ger dig tid att uppleva och se fantastiska platser som bara kan nås med cykel. Dessutom är det miljövänligt också!

Mer om cykelpaket på Öland

Sveriges minsta landskap och näst största ö, en plats fylld med kultur- och naturupplevelser. De allra flesta söker sig till Öland för den enastående naturen. Öland har med sitt karga och säregna landskap en alldeles unik växtlighet. Här finns flertal naturreservat som bjuder på kilometerlånga sanddyner, fossilrika stränder, mystiska skogar, alvarets särpräglade skönhet, havets storslagna kraft och ett rikt djur- och fågeliv. En kombination av kargt landskap, gamla skogar och både djur och växtlighet som man inte finner någon annanstans i Norden.

Våra paket

I våra cykelpaket på Öland cyklar ni genom varierat landskap och bor på olika boenden runt om på ön. Ni får tillgång till kartor där vi gärna rekommenderar fler platser att besöka för den som är intresserad. I alla våra paket ingår hyra av cykel, cykelförsäkring, genomgång av cykelkarta och cykeldata/app, boende på diverse hotell samt frukost och lunchpaket alla dagar. Ni kan också välja att lägga till el-cykel, cykelkärra för barn, bagagetransport och enkelrum på vissa av boendena.

Vad får ni uppleva när ni cyklar på Öland?

På Öland får ni möta mindre samhällen och blommande vägkanter, havet och horisonten och såklart Ölands otroliga odlingslandskap. Ni får uppleva allt det fantastiska med Öland, de öppna landskapen, äkta ölänningar och närproducerad mat. Öland är också känt för sina många väderkvarnar som du finner på hela ön. Du finner även ett flertal herrgårdar och slott, det mest kända är kungliga Solliden. Fornlämningar i form av flera förhistoriska gravar finns det gott om och något som rekommenderas att besöka för den historieintresserade.

På Norra delen av ön finner du mulliga tallskogar och långa sandstränder. Den berömda ”Trollskogen”, en gammal tallskog med vinpinade tallar och vinkroniga ekar, hittar man på Ölands nordöstra udde. Murgröna klättrar över träd och rötter och förstärker den mystiska känslan, som om något magiskt vilar över skogen.

På södra delen av ön hittar du alvar med dess karga natur och dess otroliga vyer. Ett landskap på kalkstensberggrund med tunn växlighet som skapar en mycket speciell och egen natur. Alvaren på Öland finns på flera platser där det mest kända är Stora Alvaret som upptar en stor del av den södra halvan av ön. 

I våra cykelpaket på Öland får ni ett tvåhjuligt äventyr där ni inte har några tider att passa, inga köer, ingen stress och naturen är din trogna följeslagare. Det perfekta sättet att kombinera rörelse, natur och avkoppling!

Öland bjuder på fantastiska djur- och naturupplevelser ni sent kommer att glömma. Varmt välkomna till ett tvåhjuligt äventyr på ett av Sveriges soligaste landskap!

Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby