fbpx Skip to main content

Vandring Visby 3 nätter

Vandring i Visby - Världsarv och vackra vyer

Välkommen till en långweekend med vandring i Visby, vår världsarvsstad, en stad som omges av den flera kilometerlånga ringmuren. Här är känslan både medeltid och nytt där högklassiska krogar blandas med 1000-åriga byggnader, kyrkoruiner, där varje gammalt hus, ruin eller plats gömmer sin egen sägen. Här får ni det bästa av Visby och naturen runt om med vandringar längs vackra stigar som ringlar sig längs kusten. Och kanske får ni se en skymt av Pippi när ni passerar hennes orginalhus vid Kneippbyn. 

Med tre vandringsdagar så kommer ni vandra norr om Visby, söder om Visby och en i Visby. På kvällarna kommer ni att ha utrymme för egentid och kanske avnjuta en kulinarisk middag vid en av Visby’s alla restauranger. Letar ni efter en annan vandringsresa? Se alla vandringspaket på Gotland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdagen!

  Ankomst till rosornas stad, Visby. Beroende på när ni anländer, kan ni ha en hel kväll att utforska Visbys alla medeltida gränder. Visby har ett rikt utbud på bra restauranger, så ni har inga problem att välja mat som passar er för dagen och kvällen. Vi möter upp er vid ankomst för att gå igenom kartorna för er vandring och eventuell övriga frågor. Vandringsturerna i och runtomkring Visby är relativt enkla och de flesta klarar av dessa vandringar.

  Kort beskrivning
  - Ankomst Visby
  - Incheckning på Scandic hotell
  - Vi går igenom kartor och svarar på frågor
  - Egen tid i Visby
  - Middag på egen hand

 • Dag 2: Norrturen!

  Transfer: Visby – Nyhamn (ca 20 min)
  Nyhamn – Visby 17 km
  Frukostbuffén serveras på hotellet. I samband med frukosten får ni med er en lunchpåse som äts i det fria under er vandring.

  Dagens vandring börjar vid hotellet där ni blir utkörda till Nyhamns vackra fiskeläge. Här ifrån vandrar ni längs otroligt vackra stigar som ringlar sig längs kusten. Om ni ser till att ha havet på er högra sida så kan ni inte vandra vilse. På vägen finns mycket mer än vacker natur att titta på.

  Kort beskrivning
  • Frukost på hotellet
  • Lunchpåse hämtas ut vid frukosten
  • Transfer med taxi till starten av vandring “norrturen”
  • Middag på egen hand i Visby

 • Dag 3: Söderturen!

  Vandring: Scandic hotell – Ygne – Visby 20,6 km

  Idag fortsätter ni med ett vandra söderturen efter att ni tagit del av frukostbuffén. Söderturen vandrar ni helt på egen hand med start och mål på hotellet. Likt dag 2 så får ni med er ett lunchpaket innehållande lunch under vandringen.

  Vandringen börjar vid hotellet och tar er över naturreservatet ”Hällarna”. På er vidare vandring ut till Ygne fiskeläge, som är målet för dagen, går ni några kilometer på de inre vägarna som till större delen består av mindre cykel- och bilvägar, men alla med vacker utsikt. På vägen tillbaka till Visby från Ygne vandrar ni nära klippkanten hela vägen, med havet utmanande nära. På vägen finns mycket att titta på, allt från Pippis orginalhus till Högklint, Gotlands populäraste utkiksplats.

  Kort beskrivning
  • Frukost på hotellet
  • Vandring söderturen
  • Lunchpaket hämtas ut vid frukosten
  • Middag på egen hand i Visby

 • Dag 4: Visbyturen!

  Vandring: Visby, innan – och utanför ringmuren 10,4 km

  Avslutande dagen på er långweekend i Visby spenderar ni genom att vandra i och runt staden med start och mål på hotellet. Väl tillbaka på hotellet nyttjar ni hotellets relaxavdelning och byter om innan färjan tar er åter mot fastlandet. Precis som de andra dagarna får ni med er en lunchpåse i samband med frukosten.

  Med hjälp av en karta, leder vi er till de mest intressanta platserna och ger er den rätta blandningen av spännande upplevelser och givande avkoppling.
  Vandring startar vid hotellet som kommer ta er på en vandring i Världsarvsstaden Visby där varje gammalt hus, ruin eller plats gömmer sin egen sägen. När ni vandrar i naturen utanför ringmuren får ni se ruinerna som berättar historier om hur man en gång stred med armborst och kastmaskiner mot danskar, ryssar och sitt eget folk, gutar.


  Kort beskrivning
  • Frukost på hotellet
  • Vandring, “Visby-turen”
  • Återresa mot fastlandet

 • Tips längs vägen!

  Längs Norrturen:
  Lummelundagrottan, https://www.lummelundagrottan.se/ (Entréavgift tillkommer)
  Själsö Bageri, Själsö fiskeläge, Laxån vid Själsö, Muramaris, Brucebo Naturreservat

  Längs Söderturen:
  Villa Villekulla, https://kneippbyn.se/content/villa-villekulla/ (Entréavgift tillkommer)
  Ygne fiskeläge, Högklint, Rövar Liljas håla, Fridhem, Hällarna naturreservat

  Längs Visbyturen:
  Visby domkyrka, Botaniska trädgården, Kärleksstigen, Galgberget med omnejd, Visby glasblåseri, Adelsgatan för handel, Almedalen, Visbys ruiner, Nordergravar

Boende

Scandic Hotell Visby
Välkomna till Scandic Visby - Här bor du med bästa utgångspunkt för att upptäcka medeltidsstaden. Bo precis vid vattnet alldeles intill färjeterminalen med en kort promenad till stans mulliga gränder...
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby