fbpx

VÅRA TIPS PÅ GOLFBANOR PÅ GOTLAND 2021

28 mars 2021

 

Golfa på Gotland, Gotlands golfbanor

Gotland erbjuder inte bara ett klimat som gör att golfaren kan njuta av spelet från tidig vår till sen höst utan också golfbanor i världsklass. Naturen på Gotland är en kategori i sig, och det fantastiska med att spela golf Gotland är att du får omges av den magiska naturen när du spelar.

Gotland erbjuder flertal Golfklubbar och nedan listar jag några av dem.

Gumbalde Golfklubb

Gumbalde är en 18-håls parkbana på forngutnisk mark södra Gotland. Namnet Gumbalde är fornnordiskt och betyder den främste (Gum) i trakten (Balde). Just där banan börjar, på Gumbalde äng, stod 1924 de första officiella Stångaspelen – också kallade Gutarnas olympiad. De gotländska lekarna utövades redan på denna plats år 1916. Arvet har gått vidare i att utöva sportsliga aktiviteter på denna forngutniska mark men av annat slag. Banan öppnades för spel den 17 juni 1989 och bestod då av 9 hål och år 1992 invigde prinsessan Birgitta den nya 18 hålsbanan. Banan är ritad av Lars Lagergren och kännetecknas för en parkbana med mycket vatten och fina utmaningar.

Slite Golfklubb

Slite Golfklubb ligger på historisk mark och både silverskatter och gamla boplatser har hittats kring banan. Aner å rinner genom området, rik på vatten större delen av året. Orkidéer och unika växter syns i omgivningarna och mängder av fåglar häckar i buskar, träd och dammar. Golfbanan är ritad av Peter Nordvall och kännetecknas av att naturen utnyttjas på ett fint sätt och ger en utmanande bana som uppskattas av så väl nybörjaren som av den vana golfaren.

Slite Golfklubb är en fantastisk bana i vacker gotländsk miljö och är i ständig utveckling med ambitionen av en 18-hålsbana av absolut högsta klass.

Visby Golfklubb/Kronholmen

Visby Golfklubb är en bana om 18-hål designad av Pierre Fulke och Adam Mednickson. Banan håller en mycket hög europeisk klass och anses vara den vackraste i landet. Golf Digest rankar Visby GK som etta i Sverige och trea i Norden. Något som utmärker sig för klubben är att många av banorna har färre svårare partier som skapar ett roligare och vänligare spel för medelgolfaren. Golfjournalister menar på att Visby Golfklubb framstår som en föregångare som motsatt sig den trend där banorna gjorts svårare och krångligare. Banorna erbjuder väldigt många möjligheter att spela olika från dag till dag, baserat på din egen form och känsla.

Den första banan öppnade 1958 men har aldrig varit bättre än vad den är idag. Ett utav klubbens främsta attribut är de fantastiska vyerna; utsikten över östersjön och de vindpinade tallarna som vävs in i golfbanan. Ambitionen hos Visby GK är att leverera en totalupplevelse utöver det vanliga, oavsett om du är medlem i klubben eller gäst för en dag. Har man möjligheten att besöka Visby Golfklubb kommer det absolut att bli en golfupplevelse att minnas.

Senaste nyheterna

Vi söker en verksamhetsansvarig till Life Outdoor

Vi söker en verksamhetsansvarig till Life Outdoor

Life Outdoor AB bildades i april 2020 och skapar, säljer och genomför upplevelserresor för vandring, cykel, MTB, padel, fiske och padel på Öland och Gotland. Vi har sedan vi startade bolaget märkt en ökad efterfrågan månad för månad och nu är det läge för oss att ta nästa steg och rekrytera en verksamhetsansvarig.

Padelns historia

Padelns historia

Padel, eller rättare benämnt padeltennis, är idag den snabbaste växande sporten med över 20 miljoner utövare runt om i världen. Men varför är den så populär och hur började det egentligen?