fbpx Skip to main content

Testa kustfiske

Umgås med horisonten som utsikt.

Här får ni chansen att testa kustfiske på Gotland. Passar kompisgänget eller hela familjen, där ingen behöver ha någon erfarenhet av fiske sedan tidigare. 

Havsöringsfiske är ett av Gotlands hetaste naturäventyr. Våra guider hämtar upp deltagarna och tar dem sedan till platser som av de gotländska fiskarna anses som heliga – platser som inte låter sig beskrivas, då de ena dagen är helt tomma på fisk, för att nästa dag bubbla av hungriga öringar. Fisket sker genom vadning på grunt vatten. Letar ni efter något annat? Se alla våra fiskepaket på Gotland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dagstur

  Vi hämtar upp er vid ert boende eller på en förbestämd plats. Tillsammans med er guide för dagen tar ni er till den för dagen bästa platsen för fiske. Er guide har med sig all utrustning som behövs för fisket. Kom ihåg egen fika och dryck om ni inte har beställt detta utav oss.

  OBS! Vi kan även skräddarsy ett paket utefter era önskemål, kontakta oss för ett förslag.

 • Möjliga tillval

  Fikakorg

 • Hållbart fiske

  Sportfiske på Gotland
  Fisket runt Gotland kretsar mycket kring det populära kustfisket efter havsöring. Fiske med vadarbyxor och spinnspö eller flugspö lockar årligen mängder av sportfiskare från både Sverige och andra länder till Gotland.
  Havsöringen är en stridbar och ibland svårlurad fisk som simmar runt kusten stora delar av året. Våren är den populäraste tiden, men det går att fiska havsöring även under andra perioder.
  Tack vare det fria handredskapsfisket i Östersjön är det fritt fram för vem som helst att fiska längs Gotlandskusten. Men det finns givetvis regler och lagar att rätta sig efter. Dels finns det fredade zoner där fisket är förbjudet under vissa perioder av året, dels finns det minimimått, maximimått och uttagsbegränsningar för olika arter.
  Det finns även möjlighet att fånga andra fiskarter än havsöring på kusten, som skrubbskädda (flundra), abborre, id, näbbgädda med flera. Det finns även några områden där det går att lösa fiskekort för fiske i sötvatten.
  Du kan läsa mer om vilka lagar och regler som gäller, lära dig mer om havsöringen som art, samt ta del av både fisketips och spännande fiskenyheter på www.fiskelandgotland.se
  Fiskeland Gotland, som är initierat av Sportfiskarna, arbetar för att bidra till att skapa en ansvarsfull och hållbar sportfiskekultur där vi tillsammans värnar om fiskbestånden och framtidens fiskemöjligheter. Välkommen till Gotland!

Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby