fbpx Skip to main content

Vandring Södra Gotland 3 nätter

Vandring södra Gotland
Vandrare Hoburgen södra Gotland
Vandring bland fiskestugor på södra Gotland
Vandring i grupp på södra Gotland
Solnedgång, vandring södra Gotland
Vattenpump, vandring södra Gotland

Vandring på södra Gotland och aktiva kvällar

Välkomna till två dagars fantastisk vandring på södra Gotland, Burgsvik för att vara mer exakt, platsen som i folkmun kallas för Storsudret. Här slås ni av en fängslande natur med öppna landskap, raukar och oslagbara kustremsor. 

Under er vistelse bor ni på Gåsen Out som är beläget i naturskönt område. Efter en skön vandringsdag kan ni i lugn och ro tillaga er egen middag utifrån framtagna recept och där råvarorna redan finns på plats i ert boende.

Vill ni ha mer aktivitet efter er vandring på södra Gotland kan ni boka någon av områdets padelbanorna eller kanske spela lite boule. Det finns även möjlighet att låna någon av våra cyklar för att upptäcka området lite närmare. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdagen!

  Välkommen till Gotland!

  När ni ankommer till Visby möter vi upp er och tar er vidare till öns sydspets, Burgsvik, och ert boende under vistelsen. Ett par dagar före er ankomst har ni via mail fått vår APP där ni kan ta dela av vandringslederna digitalt och i mailet finns också en karta som ni kan ladda ner, och lite annan ”bra att ha” utrustning.
  I lägenhetens kylskåp finns alla ingredienser och varor ni behöver för att fixa allt från en trevlig kvällsfika till att laga en trevlig middag under er vistelse. Till er hjälp har ni tre olika recept, tre rätter som är utvalda för att vara smakrika och enkla att tillaga.


  Kort beskrivning
  • Ankomst till Visby och Gotland
  • Transfer till Burgsvik (ca 1 tim)
  • Boende i lägenhet på Gåsen Out
  • Självhushåll

 • Dag 2: Hoburgsgubben!

  Transfer: Gåsen Out – Hoburgen (15 min)
  Vandring: Hoburgen – Kettelviken – Burgsvik ca 21 km

  Efter er första natt och förhoppningsvis en god frukost är det dags att bege sig ut på den första vandringen. Vid frukost gör ni samtidigt er lunchpåse och fika för dagen.
  Den första vandringsturen är ”Hoburgsgubben”, längst nere på södra delen av Gotland, dit ni får transport från boendet till starten.

  Hoburgen är kanske mest känd för sin berömda rauk, Hoburgsgubben. Er vandring startar längs västra kusten och till en början längs Kettelviken, kanske en av de vackraste sträckorna som finns på Gotland, så vacker så den borde världsarvsmärkas enligt vissa!
  Vid Kettelviken bröts förr sandsten och i dag ligger Stenmuseet, ett arbetslivsmuseum med brott, kranar och pumpar från stenhanteringen, ett brott som ni självklart kan besöka om intresset finns.
  I socknen finns cirka 300 fornlämningar och man har hittats silver- och guldfynd från förhistorisk tid, senast en silverskatt på 3 kg. Så titta noga vart ni går, denna vandring kan innehålla många olika rikedomar.
  Sista biten mellan Västlands och Burgsvik ligger strandområdet, Valar där man kan vandra på vackra strandängar. Här hittar man även insjön Mjölhatte träsk och en del våtmarker dit folk ofta åker om vårarna och plockar vårblommor och kaipar (vildpurjo) och under försommaren naikar (en sorts smultron).
  Vandringen sker på stigar, skogsvägar eller på en mindre lättvandrad väg. Längs vandringen finns det stickvägar som leder ner till vackra fiskelägen eller till smultronställen av orörd natur vid havet.
  Vill sedan se er omkring i närområdet kan ni låna våra cyklar för att ta en tur ner till hamnen eller till byns café.

  Kort beskrivning
  • Transfer till starten på vandringsturen
  • Vandring: Hoburgsgubben
  • Tillgång till cykel för egna utflykter
  • Boule och Paddelbanor finns på området
  • Självhushåll

 • Dag 3: Strandängar!

  Transfer: Gåsen Out (boendet) – Vändburg (15 min)
  Vandring: Vändburg – Hamra - Burgsvik ca 22 km

  Denna vandring startar på sydöstra sidan av Storsudret, därför blir ni utkörda till den lilla fiskehamnen Vändburg och härifrån går ni norr ut längs den vackra Vändburgsviken. Vandringen är lättsam och man går på stränder, genom fårhagar, tallskogar eller säregen natur. Hamra socknen som ni vandrar genom är en flack slättbygd där man vandrar genom odlingsmark omväxlande med strandängar och alvarsmarker. Ni passerar kilometer av härliga stränder så glöm inte badkläderna och det bästa av allt är att du antagligen kommer att vara helt ensam på stranden...
  När ni närmar er Lillskär fiskeläge, tar ni er inåt landet på den lilla men väldigt raka skogsvägen upp till Hamra samhälle. Om ni tar er några 100 meter söder ut på vägen, när ni kommer upp i samhället, så kommer ni Hamra Krog och krukmakeriet. Krukmakare Göran Ringbom, som är mer känd för schlagern Snabbköpskassörskan, brukar hålla till i krokarna.
  Den sista vandringen tillbaka till ert boende går blandat på stigar och mindre körvägar genom lantbrukssamhället.
  Får ni möjlighet att titta in i Öja kyrka på vägen hem, så hänger där den medeltida träskulpturen ”Öjamadonnan” som är ett triumfkrucifix från 1200-talet och som besöks av tusentals personer varje år för att beskåda träskulpturen med sina vackra ansiktsdrag.
  Gåsen Out ger utrymme för att vara aktiv även efter vandringen. Varför inte avsluta dagen med en paddelmatch eller lite boule?
  Även denna kväll tillagar ni er middag på egen hand i ert boende.


  Kort beskrivning
  • Transfer till starten på vandringsturen
  • Vandring: Strandängar
  • Tillgång till cykel för egna utflykter
  • Paddelbanor och Boule finns på området
  • Självhushåll

 • Dag 4: Avresedagen!

  En dag i Visby!

  När ni vaknat och njutit av er frukost i lugn och ro är det dags att åka tillbaka till Visby, därefter styrs ert program enbart av vilken tid som er återresa sker.
  Varför inte utforska Visbys 1000-åriga historia som gör sig påmind vart ni än väljer att strosa. Bland kullerstensgränder, shoppingstråk eller torg. Här ryms ett stort utbud av butiker, flera med lokala hantverk, vackra ruiner och många små fik som väntar på att servera något gott.

  Kort beskrivning
  • Transfer till Visby
  • Egen tid i Visby
  • Lunch och fika på egen hand i Visby
  • Avresa mot fastlandet

 • Att tänka på!

  Våra vandringar följer inga färdiga leder utan man vandrar på orörda strandängar, stränder, mindre vägar, traktor-vägar och stigar. Vandringslederna passerar ibland över betesmarker, så var noga med att stänga grindarna efter dig.

Karta

Boende

Gåsen Out
Välkommen till Gåsen Out - Gåsen Out (f.d. Björklunda) är beläget i naturskönt område på södra Gotland – Storsudret – 1,5 kilometer från Burgsvik och med gångavstånd till havet. Gåsen Out är Grå Gåse...
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby