fbpx Skip to main content

Vandring Fårö 3 nätter

VANDRING PÅ FÅRÖ MED SANDDYNOR OCH OUTFORSKADE LEDER

Vandring på Fårö utlovar fantastiska naturupplevelser genom orörd natur. Med sina 113 kvadratkilometer odlingslandskap, färgsprakande ängar, raukfält, sanddyner, mäktiga stränder, fågelliv, karga hedar och klapperstenstränder är du garanterad en vandringsresa att minnas. 

En av de största personligheter som bott på ön är Ingmar Bergman som nu ligger begravd vid Fårö kyrka. Flera av hans filmer har spelats in på Fårö, som exempelvis Skammen och Persona.

Vi har tagit fram 2 unika vandringsturer på Fårö där vi hoppas att dina, kanske högt ställda, förväntningar på Fårö uppfylls med råge. Här upplever du stillheten och naturen med närheten till havet. Vill du ha äventyr långt ifrån tillrättalagda vandringsleder med känslan av att bli förenad med hav, vind och hedermarker har du hittat helt rätt. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdagen!

  Välkommen till Gotland!

  Gör dig redo att vandra på Fårö! Dagen börjar med ankomst till Visby, vi möter upp er och kör er till färjan som tar oss över till Fårö. Väl på Fårö återstår bara 10 minuters körning innan vi är framme vid Sudersand. På plats eller på telefon går vi gemensamt igenom kartor, vandrings-appen, som ni fått via mail ett par dagar före er ankomst, och övrigt material lugn och ro så att ni får med er alla bra tips!

  Kort beskrivning
  • Ankomst Visby och Gotland
  • Transfer till Fårö (ca 1 timme)
  • Boende i stuga på Sudersand
  • Självhushåll

 • Dag 2: Bergmanturen!

  Transfer: Sudersand (boendet) – Bergmans bio (15 min)
  Vandring: Bergmans Bio – Fårö kyrka – Sudersand ca 18 km

  Vakna upp på Sudersand och gör dig redo för en härlig frukost. Vid frukost gör ni i ordning en lunchpåse, till dagens vandring, innehållande lunch och fika.
  Ni har en hel dag framför er med fantastisk vandring på vackra Fårö. Första dagen är det dags för Bergmanturen, transporten går ca 09.30 från ert boende. Under er vandring kan ni stanna vart ni själva önskar för att njuta av er medhavda matsäck och samtidigt beskåda naturen lite extra.

  Dagens tur går från biografen, den som en gång var Ingemar Bergmans privata biograf.
  Från Dämba by och Bergmans biograf vandrar ni ut mot kusten där Bergman valde att leva stora delar av sitt liv. Ni går på stenstranden och inspelningsplatsen för “såsom i en spegel” vid Hammars på sydöstra Fårö. Detta är den strand där regissören sedermera också byggde sitt älskade hem.
  “Om man vill vara högtidlig kan man säga att jag funnit mitt landskap, mitt verkliga hem”, sa Ingmar Bergman om sitt första möte med Fårö” och det kan vi förstå när vi vandrar norrut längs den vackra östra kusten.
  Vid Fårö kyrka ligger Bergman begravd och kanske kan det kan vara värt ett besök, precis så som tusentals journalister gjort innan er.
  Sista biten till målet går längs havet, nedanför Gåsemora Gård. Ni väljer om ni skall gå läng havet eller uppe på heden, oavsett är det en väldigt vacker vandring. Men kom ihåg att stänga grindarna efter er, för på heden går det massor av Islandshästar fritt.

  På kvällen tillagar ni i lugn och ro en egen härlig middag i er lägenhet, en god middag som tar max 30 minuter att tillaga. Till er hjälp har ni tre olika recept, tre rätter som är utvalda för att vara smak fyllda och enkla att tillaga.

  Kort beskrivning
  • Transfer till starten på vandringsturen
  • Vandring, Bergmanturen
  • Egen tid att utforska stränderna vid boendet
  • Självhushåll

 • Dag 3: Raukturen!

  Transfer: Sudersand (boendet) – Langhammars (15 min)
  Vandring: Langhammars – Sudersand ca 14 km

  Efter en förhoppningsvis god frukost är det dags för ”Raukturen”, en vandringstur som verkligen tar er ut på nya äventyr.
  Även här får ni transport från boendet till starten vid raukarna.

  Vandringen startar vid Langhammars, en plats bestående av ett 50-tal raukar med flera som är högre än 8 meter är ett av Gotlands populäraste turistmål.
  När ni i lugn och ro njutit av denna fantastiskt vackra plats med sina spektakulära stenformationer så är det dags att runda Langhammars udde. Ni njuter av den vackra klapperstenstranden samtidigt som vi passerar fiskebodar med vidunderlig utsikt.
  Ni vandrar i lummig havsängsmiljö, via Norsholmen som består av låg vegetation, spridda enbuskar och vidsträckta torr och fuktängar. Halvön har en mycket speciell atmosfär där man kommer historien och naturen riktigt nära. Ni kommer att uppleva ett rikt fågelliv och kanske stöta på några av halvöns lamm. När ni passerat den gamla sjöräddningsstationen tar ni er vidare ut på en av Fårös och Gotlands häftigaste sandstränder, Ekeviken. Är det tillräckligt varmt så är ett bad här ett måste.
  På vägen tillbaka till den östra kusten vandrar ni igenom ytterligare ett unikt naturreservat, Ullahau. I detta väldigt speciella sandlandskap vandrar ni över 15 meter höga sanddyner samtidigt som ni möter de ”hemska” myrlejonen.

  När ni kommit över till östra kusten möter Sudersands milslånga sandstrand Er och har ni inte blivit mätta på bad så passar ni på och ta ett dopp innan ni lite senare börjar förbereda kvälen härlig middag.

  Kort beskrivning
  • Transfer till starten på vandringsturen
  • Vandring, Raukturen
  • Egen tid att bara njuta av lugnet på Fårö
  • Självhushåll

 • Dag 4: Avresedagen!

  En dag i Visby!

  Efter frukost har det blivit dags att checka ut och åka tillbaka till Visby. Ni hämtas upp vid boendet efter frukost. Väl tillbaka i Visby har ni hela dagen på er innan ni framåt kvällen tar er åter mot fastlandet.

  Kort beskrivning
  • Transfer till Visby
  • Egen tid i Visby
  • Lunch och fika på egen hand i Visby
  • Avresa mot fastlandet

 • Tips längs vägen!: Norrturen!

  Kutens bensin”, Gotlands hippigaste ställe.
  En skribent skrev för några år sedan….
  ”Rostiga bilvrak och bensinfat överallt. Säkert Sveriges största samling av rostiga kylskåp. En mycket rustik krog som Guide Michelin gett ett hedersomnämnande”. Han skrev att det var det mest soulfyllda crêperie de någonsin hade sett

Karta

Boende

Sudersand Resort
Välkommen till Sudersand Resort - Vi önskar dig välkommen till Nordens semesterparadis – Gotland. Denna pärla i Östersjön ger dig allt du kan önska av boende, mat och otroliga upplevelser. Sudersand...
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby