fbpx Skip to main content

Gotlands topp 3 golfbanor

En sann golfglädje med ny golfbana på Gotland varje dag

Ta med kompisgänget, familjen eller båda två och spela golf på våra topp 3 bästa golfbanor på Gotland, Visby GK, Gumbalde GK och Slite GK. Vi behöver väl knappt skriva att Visby GK är framröstad som Sveriges bästa golfbana och tredje bästa bana i Norden?

I vårt Gotland topp 3 inkluderar vi 3 olika banor, boende på Scandic Hotel samt båtresa T/R inklusive bil. Vart ni vill äta middag väljer ni själva, Visbys krogutbud är ett av de bästa i landet så det är bara att välja det som passar er. Letar ni efter något annat? Se alla våra golfpaket på Gotland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdagen!

  Varmt välkomna till Visby! Gör dig redo att spela på Gotlands topp 3 bästa golfbanor på Gotland! Första dagen börjar med att båten avgår från Nynäshamn eller Oskarshamn. Väl på plats så ligger hotellet cirka 300 meter från hamnterminalen. Vart ni väljer att äta kvällens middag ä helt upp till er själva.

 • Dag 2: DAG 2 KRONHOLMEN / VISBY Golfklubb (Sveriges bästa bana)

  Detta är dagen ni spelar golf på Sveriges bästa bana, Visby GK. En 18-hålsbanan, designad av Pierre Fulke och Adam Mednickson, håller hög europeisk klass och anses vara en av de vackraste i landet. Golf Digest rankar Visby GK som etta i Sverige och trea i Norden. Ambitionen hos Visby GK är att leverera en totalupplevelse utöver det vanliga, oavsett om du är medlem i klubben eller gäst för en dag.

  • Par 72, 6.300 meter från backtee
  • 18 + 9 hål
  • Spelklar 1966, ombyggd 2009
  • Banrekord: Jesper Billing 64 slag (2014), Elin Andersson 68 slag (2010)
  • 6 utslagsplatser
  • Seaside med linkskaraktär

  Läs mer om banan och klubben på deras hemsida, Visby GK

 • Dag 3: Gumbalde GK

  Idag står spel på Gumbalde GK i Stånga på programmet.
  En 18-håls parkbana på forngutnisk mark.
  Banan öppnades för spel den 17 juni 1989 och bestod då av 9 hål.
  Gumbalde Golfklubb invaldes i Svenska Golfförbundet som klubb nr 232 (idag 239) i oktober 1988. Våren 2022 växlar Gumbalde upp ytterligare och inviger den nya banan signerad Pierre Fulke Design. Ambitionerna är höga och målet är att banan ska rankas topp 20 i Sverige. Banan ska vara lagom svår och fokus är golfglädje – den ska vara riktigt rolig att spela – för alla. Gumbalde GK

 • Dag 4: Slite GK / Avresresedag

  Dag 4 är sista speldagen och även hemresedag. Ni slår ut på Slite GK under förmiddagen för att efter rundan ta er åter mot Visby där färjan avgår mot fastlandet. Kontakta oss för ett detaljerat program utifrån era förutsättningar.

  Golfklubben ligger på historisk mark och både silverskatter och gamla boplatser har hittats kring golfbanan. Aner å rinner genom området, rik på vatten större delen av året. Orkidéer och unika växter syns i omgivningarna och mängder av fåglar häckar i buskar, träd och dammar. Golfbanan är ritad av Peter Nordvall och kännetecknas av att naturen utnyttjas på ett fint sätt och ger en utmanande bana som uppskattas av så väl nybörjaren som av den vana golfaren. Golfbanan utvecklas hela tiden och ambitionen är en 18-hålsbana av absolut högsta klass. En pärla i golf-Sverige.

  Läs mer om banan och klubben på deras hemsida, Slite GK

Boende

Scandic Hotell Visby
Välkomna till Scandic Visby - Här bor du med bästa utgångspunkt för att upptäcka medeltidsstaden. Bo precis vid vattnet alldeles intill färjeterminalen med en kort promenad till stans mulliga gränder...

Foto Visby Golfklubb / Kronholmen av © Jacob Sjöman

Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby