fbpx Skip to main content
Fågelskådning på Öland

Fågelskådning Öland

Upplev öna unika natur och djurliv med Pav Johnsson 8-10 april 2022. Bl.a fågelskådning på Öland.

Välkommen till en aprilupplevelse utöver det vanliga, där vi möter våren och fåglarnas ankomst i den öländska naturen!

En vecka innan påskhelgen går denna resa av stapeln, till ett vårskönt Öland där vi upplever det världsunika Stora Alvaret, Mittlandsskogen, sjömarkerna och några av de växter, fåglar och andra djur som gör Öland så speciellt.

Under denna helgresa kommer du förutom alla möten med ovanliga djur och växter få testa på vad fågelskådning på Öland innebär. Du får också en god inblick i många sidor av vad Sveriges minsta landskap Öland kan erbjuda, trots eller tack vare denna resa lite utanför den gängse turistsäsongen. Vår guide är biologen Pav Johnsson, utsedd till Årets ölänning 2019, och författare till två naturböcker om Öland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdag

  Varmt välkomna till Kalmar! Nu börjar äventyret Kalmar Central där vi möter upp er och påbörjar transporten i minibuss till Gräsgård, på sydöstra Öland. På väg dit gör vi ett första stopp vid naturreservatet Beijershamn för lite fågelskådning.

 • Dag 2: Södertur

  Vakna upp i lugna Gräsgård och gör dig redo för en härlig frukost.
  Vi har sen en hel dag att viga åt den öländska naturen. Vi får en guidad tur på fågelstationen och studerar sen fågellivet och sälarna runt Ölands södra udde. Besök på Naturum och upp i Långe Jan för de som önskar.
  Efter att avnjutit en fika i det fria blir det en promenad i Ottenby lund där vi urskiljer rösterna i fågelsången. Tillbaka för lunch på Gammalsbygården, därefter en promenad på Stora alvaret för att uppleva denna karga och världsunika stäppmiljö med sitt säregna djur- och växtliv. På kvällen ånyo en trerätters middag på vårt boende på Gammalsbygården och därefter en kort bildvisning av vår guide Pav.

  Kort beskrivning
  • Fågelskådning på södra Öland
  • Ringmärkningsförevisning på Ottenby fågelstation
  • Alvarvandring
  • Bildvisning – den öländska naturen

 • Dag 3: Östertur / avresedag

  Efter frukost checkar vi ut från vårt boende och beger oss iväg för att uppleva östra Ölands fantastiska strandängar. Vi hoppas bland annat få se en av Sveriges ovanligaste häckfåglar – rödspoven. Medhavda lunchpaket ätes i det fria. Vi gör vårt sista stopp i Mittlandsskogen vid Gråborg, innan resan avslutas där den startade, vid Kalmar C.

  Kort beskrivning
  • Ölands strandängar med sitt fågelliv
  • Besök på Naturbutiken – Sveriges mest välsorterade butik för naturintresserade
  • Gråborg och Mittlandsskogen
  • Avslutning Kalmar C 14.30/15.00 (tåg stlm 15, silverlinjen 16.15)

Karta

Boende

Gammalsbygårdens gästgiveri
Välkommen till Gammalsbygården. - Gammalsbygårdens gästgiveri är en unik gammal lantgård från 1850-talet som hälsar er med ett överdåd av rosor, fina kalkstensbyggnader och fridfull miljö. Hos oss få...
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby