fbpx Skip to main content

Cykla Visby Runt

Cykla Visby runt och upplev den unika naturen utanför ringmuren

Välkommen att cykla i Visby, vår världsarvsstad, en stad som omges av flera kilometer ringmur, en stad där tiden känns som den stått stilla genom de medeltida byggnaderna. Visby är en perfekt bas för att göra dagsturer med cykel och du behöver inte trampa länge innan medeltiden i Visby ersatts av storslagen natur.

Här cyklar man på allt från Kärleksstigar, gamla tågbanker, mäktiga klippkanter till mindre grus och körvägar. Ni får även uppleva Gotlands landsbygd och dess storslagna natur på nära håll. Turerna inbjuder till att göra egna upptäckter längs vägen, eller varför inte ta ett bad vid någon strand eller fiskehamn som du passerar. 

Visby med omnejd erbjuder ett brett utbud av restauranger som levererar mat av kvalitet, så oavsett var du väljer att äta kvällens middag så finns stora möjligheter till en kulinarisk matupplevelse under er cykelresa på Gotland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Välkommen till Hansestaden Visby och vår världsarvsstad, en stad som omges av flera kilometer ringmur, en stad där tiden känns som den stått stilla genom de medeltida byggnaderna. Visby är en perfekt bas för att göra dagsturer med cykel och du behöver inte trampa länge innan medeltiden i Visby ersatts av storslagen natur.

 • Dag 1: Ankomstdagen

  Välkomna till Gotland och Visby. När ni ankommer till Visby tar ni er till hotellet för incheckning. Därefter tar ni er till cykeluthyrningen där ni får hämta ut cyklarna innan ni på egen hand tar eftermiddagen att utforska världsarvets Visby med alla medeltida gränder och rika utbud på bra restauranger. Till kvällens middag kommer ni inte att ha några problem att välja en trevlig restaurang och mat som passar er.

  Kort beskrivning
  • Ankomst till Gotland
  • Boende på hotell i Visby
  • Hämta ut cyklar
  • Egen tid i Visby
  • Middag (och eventuell lunch) på egen hand

 • Dag 2 - Söderturen!: Cykling: Visby – Eskelhem – Tofta - Visby (ca 55 km)

  Efter en härlig frukost på hotellet har ni en vacker cykeltur, söder om Visby, framför er som tar er rakt ut på den gotländska landsbygden. Cyklingen startar vid hotellet och ganska snart färdas ni över det gamla regementet P18 på väg söderut. Färden går genom inlandet via Stenkumla och Eskelhem socken innan ni når kusten vid Tofta strand. Längs första sträckan finns möjlighet att besöka kyrkor och Gotlands största djurpark.
  Från Eskelhem går turen vidare, ut mot kusten och Tofta strand som är en av Gotlands populäraste stränder. Framme i Tofta är det kanske dags att öppna lunchpaketet och samtidigt passa på att ta ett uppfriskande bad.

  När ni tagit en välförtjänt paus och njutit klart av havet så är det dags att trampa vidare norr över med havet på er vänstra sida och med Visby som slutmål. Men ännu finns mycket att upptäcka på er cykelresa. Er tur går först ner till Gnisvärd, där det bör finnas tid för att ströva runt i den lilla hamnen och det pittoreska fiskeläget. På er fortsatta cykling tillbaka till Visby tipsar vi om att besöka Ygne fiskeläge, utsiktsklippan Högklint och naturreservatet Södra Hällarna där sista etappen går igenom, innan man rullar ner Visby Hamn. På kvällen har ni egen tid för att utforska Visby och äta en god middag på någon av Visbys alla restauranger.

  Kort beskrivning
  • Frukost, lunchpaket för dagen får ni i samband med frukost
  • Cykeltur: Söderturen
  • Egen tid och middag på egen hand i Visby

 • Dag 3 - Norrturen!: Cykling: Visby – Martebo – Lummelunda - Visby (ca 45 km)

  Dagens tur kommer att gå norr om Visby. Man lämnar Visby norr ut, förbi brandstationen, där tar ni sikte på Stora Hästnäs, där cyklingen lämnar allmän väg för att trampa vidare på den gamla tågbanken mot Väskinde socken. Sedan tar ni er genom socknarna, Väskinde, Bro, Lokrume och Martebo innan ni når kusten och Lummelundsbruk. Varje socken har sin egen kyrka, men även om du inte gillar kyrkor så finns mycket att se och upptäcka längs vägen. Om ni inte stannat för er lunch ännu kan det kanske passa att äta en bit när ni anländer till kusten i Lummelunda. Väl där, varför inte passa på att göra ett besök i en av Sveriges längsta grottor, Lummelundagrottan. Från Lummelunda cyklar ni längs havet söder ut mot Visby via vackra Brissund, Själsö Fiskeläge och slutligen Brucebo. Ett tips är att kliva av cykeln ibland och vandra en bit för att hinna njuta av atmosfären och ta in naturens alla intryck. På vägen in till Visby finns allt från ett härligt bageri och naturreservat till laxån i Själsö. Väl tillbaka i Visby lämnar ni in cyklarna för att sedan njuta en sista kväll i Visby.

  Kort beskrivning
  • Frukost, lunchpaket för dagen får ni i samband med frukost
  • Cykling: Norrturen
  • Återlämna cyklar
  • Egen tid och middag på egen hand i Visby

 • Dag 4: Upptäck Visby till fots

  Börja dagen med en god frukost på hotellet. Denna dag har ni egen tid att på egen hand utforska Visby beroende på vilken tid ni åker hem. Visbys 1000-åriga historia gör er påmind vart ni än väljer att strosa. Bland kullerstensgränder, shoppingstråk eller torg. Här ryms ett stort utbud av butiker, många med lokala hantverk, vackra ruiner och många små fik som väntar på att servera något gott.

  Kort beskrivning
  • Frukost
  • Egen tid i Visby
  • Avresa mot fastlandet

Boende

Strand Hotel Visby
Best Western Strand Hotel Visby - i hjärtat av innerstaden - Välkommen till ett gemytligt och familjärt hotell i Visby med personlig service för privat- och företagsgäster. Hotellet, som ligger endas...
Kontakta oss
Adress:
Life Outdoor
Donners plats 1
621 57 Visby